En glömsk mans funderingar

I denna blog är det fritt för alla och envar att läsa de funderingar som Jens A Gulin - för att inte glömma bort - antecknar. Eller är det för att äntligen kunna glömma bort dem? Ingen vet ännu.

Denna text är skriven på svenska - This text is written in Swedish - Dieser Text wird auf Swedish geschrieben

Vit som nunnorna och fåren, grön som snön om våren. // JAG


 

- tisdag, mars 21, 2006 -


Microsoft brottas med EU

Microsoft har i flera år varit i polemik med EU i fråga om konkurrens, monopol och öppenhet. Om detta har många bloggat. Till exempel har Tomas Gilså gjort en intressant notis på ämnet.

Jag såg en TV-reklam häromdagen. Mycket kan man säga, men att Microsoft är listiga i sin marknadsföring står utan tvivel. Frågan är om inte just denna reklam också tjänade syftet att både lugna och kväva EU. Microsoft har nämligen (tillsammans med aktörer såsom Intel) en databas med gratis information om vilka bidrag som går att söka från EU.

Det är avgörande för Microsoft att stödja tillväxten för små och medelstora företag eftersom de driver tillväxt och innovation inom de europeiska och världsomspännande ekonomierna.

Microsoft har engagerat sig för att ta fram programvara som stödjer EU:s mål att främja ekonomiska framsteg genom att utveckla samarbetet mellan den offentliga och privata sektorn.


Givetvis är Microsoft intresserade av att företagen får pengar att utnyttja för "IT-investeringar", men är det inte också ett lyckligt sammanträffande att det ger bråda dagar för EU-byråkratin? Det är ju inte så att EUGA lanseras i bara Sverige. 2003 startades projektet i Spanien och nu 2006 ska det finnas i alla EU-länder. Detta enligt en pressrelease jag läst.

Detta lömska trick är det dock inte många som bloggar om!