Recept: Mjuk currykumminkaka
Alla vet ju att man inte har peppar i en pepparkaka, men hur är det med currykumminkakan? Ett utlämnande reportage om vad som händer när curry och kanel ser lite likadant ut i sin påse...
På recept: Mjuk currykumminkaka
Ingredienser:
- 2 st ägg (skalfria)
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl muscovadosocker
- 1/2 dl florsocker
- 1,5 tsk curry
- 1,5 tsk kardemumma
- 1,5 tsk ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
- 1 dl flytande smör el. dylikt
- 1,5 dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
Instruktioner:
- Sätt igång ugnen på 175 °C
- Elvispa ägg och socker tills det blir brunt och fluffigt (eller så länge du orkar)
- Smaka av med kryddor
- Slå i bikarbonat
- Elvispa lite, så det blandas ordentligt
- Slå i de sista ingredienserna
- Elvispa!
- Du glömde väl inte tända ugnen?
- Smörj en trevlig form med flytande smör
- Låt kakan baka sig i 45 min. och tag den därefter ur ugnen
- Låt formen svalna en stund
- Lossa kakan från formen och lägg tillbaka formen över kakan medan det svalnar ytterligare
Som på alla riktiga bakbloggar måste det ju vara en bild här, men det återstår att se om det blir av när ugnen är tom. Men att det är en fantastisk kaka kan jag redan nu lova! Till min uppriktiga förvåning läser jag nu att jag inte alls var först att testa kryddkakor. Tänk om inte internet fanns!
0 kommentarer:
Kommentera, du också!
<< Färska funderingar